
چگونه سلامت باتری لپ تاپ را در ویندوز 11 بررسی کنیم؟
باتریهای استفاده شده در لپ تاپ، معمولاً با گذر زمان ضعیف میشوند و ظرفیت خود را از دست میدهند. بعد از هر چرخه شارژ، درصدی از حداکثر ظرفیت باتری کاهش پیدا میکند و بعد از چند سال، مجموع این درصدها مقدار قابل توجهی میشود و روی شارژدهی لپ تاپ، تأثیرات منفی زیادی میگذارد؛ تا جایی که باید باتری لپ تاپ را تعویض کرد. اگر شما یک لپ تاپ ویندوزی دارید، میتوانید سلامت باتری لپ تاپ خود را به روشهای مختلفی تست کنید.
آموزش تست سلامت باتری لپ تاپ
در این مطلب قصد داریم به آموزش تست سلامت باتری لپ تاپ در سیستم عامل ویندوز 11 بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.
تست سلامت باتری لپ تاپ با PowerShell
سیستم عامل ویندوز 11، درست همانند سیستم عامل ویندوز 10 یک ابزار داخلی برای تست سلامت باتری لپ تاپ دارد و شما میتوانید از آن استفاده کنید. راحتترین راه تست سلامت باتری لپ تاپ در دستگاههای ویندوزی، استفاده از ابزار Windows PowerShell است که حالا در ویندوز 11، نام آن به Windows Terminal تغییر کرده. برای بررسی وضعیت باتری لپ تاپ خود از طریق پاورشل، به صورت زیر عمل کنید:
روی لوگوی ویندوز در نوار وظیفه راست کلیک کنید.
از بین گزینههای موجود، یکی از دو گزینه Windows PowerShell (Admin) یا Windows Terminal (Admin) را انتخاب کنید.
ویندوز پاورشل را باز کنید
پس از اینکه پاورشل باز شد، عبارت powercfg /batteryreport را تایپ کنید و اینتر بزنید.
حالا یک فایل با نام battery-report.html ایجاد شده که میتوانید آن را ببینید. محل ذخیره شدن این فایل در ویندوز 11 مسیر C:\Users[Username] و در ویندوز 10 مسیر C:\Windows\system32 است.
گزارش سلامت باتری لپ تاپ
با باز کردن فایل battery-report.html در یک مرورگر html، میتوانید گزارش کامل سلامت باتری لپ تاپ خود را ببینید. در گزارش، دو مقدار Design Capacity و Full Charge Capacity برای ما اهمیت زیادی دارند. مقدار Design Capacity که در این تصویر 42082 میلیوات ساعت است، به ظرفیت اسمی و کارخانهای باتری اشاره میکند. مقدار Full Charge Capacity که اینجا 33949 میلیوات ساعت است، نشان میدهد که در حال حاضر باتری میتواند چقدر انرژی ذخیره کند. در این تصویر، باتری حدود 80 درصد ظرفیت اصلی خود را حفظ کرده که نسبتاً قابل قبول است.